Tarım Bakanlığı “Okul Gıdası” Uygulamasına Geçiş Süresinin Uzatıldığını Duyurdu
2 mins read

Tarım Bakanlığı “Okul Gıdası” Uygulamasına Geçiş Süresinin Uzatıldığını Duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ve bünyesinde kantin, kafeterya, büfe ve çay ocağı gibi gıda işletmelerini barındıran okullarda ‘Okul Gıdası’ uygulamasının geçiş sürecine dair yeni bir takvim belirlendi. Okullarda satışa sunulan hazır ambalajlı gıdaları kapsayan ‘Okul Gıdası’ uygulamasına geçiş tarihi 2026 yılına ertelendi.

“Okul Gıdası Hakkındaki Tebliğ”, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarındaki gıda işletmelerinin faaliyetlerini düzenleme amacı güder.

Bu işletmeler, kantinler, kafeteryalar, yemekhaneler, büfeler ve çay ocakları gibi yerleri kapsar  ve öğrencilere doğrudan satış veya tüketim için hazır ambalajlı gıdalar sunarlar. 

Tebliğ, bu gıdaların ‘Okul Gıdası’ onayını alabilmesi için gereken şartları belirler. Ayrıca, ‘Okul Gıdası’ logosunun kullanımına dair kuralları da içerir.

Öğrencilerin sağlıklı ve güvenli gıdalar tüketmelerini sağlamayı amaçlayan bu tebliğ hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “Okul Gıdası Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

MEB’e bağlı kurumların bünyesinde faaliyet gösteren kantin, büfe gibi gıda işletmelerde satışa sunulacak hazır ambalajlı gıdalara yönelik “Okul Gıdası” uygulamasına geçiş için belirlenen yeni tarih 14 Eylül 2026 oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, ’22/10/2020 tarihli ve 31282 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Okul Gıdası Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2020/23)’in geçici 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “11/9/2023” ibaresi “14/9/2026” olarak değiştirilmiştir.’ ifadeleri yer aldı.

11 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe giren tebliğ sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Okullarda öğün dağıtımı ile ilgili süreçle ilgilenen kurumun Milli Eğitim Bakanlığı, tarih değişikliği ile ilgili yapılan tebliğ ise Tarım Bakanlığı’nın okul kantinlerinde satılan ürünlerin çeşitliliğine dair düzenlemesi.

İki durumun birbirine karıştırıldığı iddialarıyla beraber sosyal medya hareketlendi.

Sizin konu hakkındaki düşünceleriniz neler?

Yorumlarda buluşalım 👇👇

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir